MENI
20.7.2017

Prva zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto susrela se s ambasadorom Republike Turske u BiH

"Prva zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto danas je razgovarala s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kocom.

Krišto je izrazila dobrodošlicu te ambasadoru Kocu poželjela dobar rad. Naglasila je da su odnosi između BiH i Turske prijateljski i kontinuirani. Krišto je izrazila posebno zadovoljstvo što Turska snažno podržava  BiH na evropskom putu te naglasila da je konstitutivnost i jednakopravnost sva tri naroda osnov i pretpostavka opstojnosti, sigurnosti i daljeg razvoja Bosne i Hercegovine i da Bosna i Hercegovina jedino kao takva može uspjeti na evropskom putu.

Po riječima ambasadora Koca, Turska je spremna za nastavak dobre saradnje, kako parlamentarne tako i saradnje na drugim poljima.

Sagovornici su izrazili opredjeljenje da se saradnja između dvije zemlje, a posebno privredna, nastavi i u budućnosti." saopćeno je iz Kabineta zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću