MENI
14.12.2017

Započeta 57. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Članovi Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržali su, na danas započetoj 57. sjednici, u prvoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji su predlagači poslanici Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović.

Članovi Komisije nisu podržali, u prvoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Nakon što je Komisija u dnevni red sjednice uvrstila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, predlagača Vijeća ministara BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, predlagača Vijeća ministara BiH, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, predlagača Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Komisije prekinuo je sjednicu kako bi od Kolegija Predstavničkog doma PSBiH zatražio tumačenje člana 106. Poslovnika Predstavničkog doma u vezi s mogućnošću razmatranja ovih prijedloga zakona na sjednici Komisije.

Termin nastavka 57. sjednice Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma bit će utvrđen naknadno. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću