MENI
18.4.2018

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije i ambasadoricom Arapske Republike Egipat u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije Hani Abdullah Mominahom i ambasadoricom Arapske Republike Egipat u BiH Halom Bishlawy koji su izrazili želju da mu prenesu viđenje svojih država u vezi sa stavom da vlasti Katara toleriraju i finansiraju teroriste i terorističke aktivnosti.

Ambasador Mominah i ambasadorica Bishlawy ovom prilikom su predsjedavajućem Tadiću uručili dokument Zajedničko saopćenje Kraljevine Saudijske Arabije, Arapske Republike Egipat, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kraljevine Bahrein koje sadrži i spisak od 59 pojedinaca i 12 organizacija koji se označavaju kao nosioci terorističkog djelovanja.

Predsjedavajući Tadić istaknuo je žaljenje zbog informacija kojem čuje ali i zabrinutost zbog mogućnosti da bi to moglo imati utjecaja i na stanje u BiH i regiji. On je, ovom prilikom, izrazio i nadu da će vremenom i bez širih posljedica po opću sigurnost biti otklonjena svaka eventualna teroristička opasnost i pozvao ambasadore da uvažavajući instrumente pravne države u Bosni i Hercegovini sve relevantne informacije bez oklijevanja podijele sa sigurnosnim institucijama BiH.

- Prema mojim saznanjima, poslovne, političke, medijske i kulturne aktivnosti Katara i njegovih građana nisu izašle izvan okvira prava i sloboda koje svojim Ustavom garantuje Bosne i Hercegovina - naglasio je tokom razgovora predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću