MENI
18.4.2018

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović učestvovali na 12. godišnjoj konferenciji Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvovali su u radu 12. godišnje konferencije Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH i inspektora u Oružanim snagama BiH (OSBiH) koja je danas održana u Sarajevu.

Podžić i Šiljegović obratili su se učesnicima Konferencije, na kojoj se razgovaralo o aktivnostima Generalnog inspektorata, stanju personala, profesionalizmu u radu, poštovanju zakona, pravilnika i uputstava koja su na snazi u sektoru odbrane.

Posebno se razgovaralo o poteškoćama u radu, percepciji uloge Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH, planovima izgradnje integriteta, kao i o borbi protiv korupcije u sektoru odbrane.

Saradnja subjekata sektora odbrane sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost BiH i Uredom parlamentarnog vojnog povjerenika BiH u zaštiti ljudskih prava pripadnika OSBiH ocijenjena je izuzetno dobrom. Izražena su očekivanja da će se uložiti dodatni napor na planu rješavanja statusnih pitanja pripadnika OS BiH i dosljednoj implementaciji postojećih zakonskih rješenja u vezi s tim pitanjima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću