MENI
18.6.2018

Započeta 65. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma

Na 65. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o obavještajno – sigurnosnoj agenciji BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije utvrdili su usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržali principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, čiji je predlagač poslanik Saša Magazinović.

Utvrđena je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržani su principi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Borislav Bojić, Hazim Rančić, Jasmin Emrić, Diana Zelenika, Damir Arnaut, Saša Magazinović, Senad Šepić i Maja Gasal – Vražalica.

Sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH prekinuta je, usljed nedostatka kvoruma, kod tačke 5. dnevnog reda sjednice. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću