MENI
20.6.2018

Okončano zasjedanje Konferencije parlamentarnih komisija za evropske poslove parlamenata Evropske unije (COSAC)

Posljednjeg dana rada 59. plenarnog zasjedanja Konferencije parlamentarnih komisija za evropske poslove parlamenata Evropske unije (COSAC) delegacija Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) koju su činili predsjedavajući Nikola Lovrinović i član Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Halid Genjac učestvovali su na sesijama o kohezionim politikama EU poslije 2020. i EU interparlamentarnoj saradnji u kontekstu debate o subsidijarnosti i proporcionalnosti.

Delegacija PSBiH posjetila je i Ambasadu Bosne i Hercegovini u Bugarskoj gdje su u dužem razgovoru s ambasadorom Radomirom Bogdanovićem analizirani dometi bugarskog predsjedavanja Evropskom unijom i učešća Bosne i Hercegovine u nizu multilateralnih susreta koji su okviru predsjedavanja uključivali i zemlje regiona Zapadnog Balkana.

Također, analizirani su i aspekti privredne saradnje između Bugarske i BiH te mogućnosti njenog jačanja, kao i očekivanja od predstojećih sastanaka kojima će  domaćin biti Bugarska i koji će biti održani u okviru Inicijative 16+1, a čiji je cilj jačanje saradnje Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću