MENI
20.9.2018

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu PSBiH Aleksandra Pandurević učestvuje u Sankt Peterburgu u radu drugog Evroazijskog foruma žena

Predsjedavajuća Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević, koja u Sankt Peterburgu na poziv predsjednice Gornjeg doma Parlamenta Ruske Federacije Valentine Matvijenko učestvuje u radu drugog Evroazijskog foruma žena, istakla je značaj potrebe unapređenja položaja žena u društvenom, političkom i ekonomskom smislu.  

„Nije dovoljno imati strategije koje uključuju ravnopravnost žene, nego je potrebno svakodnevno raditi na njihovoj istinskoj ravnopravnosti. Savremena žena nosi veliki teret i potrebno je osnažiti njenu ulogu u svim oblastima društva, ali i ojačati ekonomski status“, kazala je Pandurevićeva ruskim medijima u Sankt Peterburgu.

Ona je istakla da je fascinirana time koliko je Ruska Federacija u posljednjih 10 do 15 godina učinila na politici rodne ravnopravnosti, ali i na jačanju uloge majčinstva i poboljšanju uslova za jaku pronatalitetnu politiku i politiku mladih.

„Nadam se da će i naša zemlja u svoje zakonodavstvo preslikati ruske zakone koji su doveli do brzog poboljšanja demografske slike, većeg standarda porodica i boljih uslova za mlade“, istakla je Pandurevićeva. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću