MENI
16.11.2018

Član Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH Sifet Podžić u Briselu na sastanku Interparlamentarnog komiteta Evropskog parlamenta o evropskoj kulturnoj baštini

Član Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sifet Podžić učestvovat će na sastanku Interparlamentarnog komiteta Evropskog parlamenta, koji će se 19. i 20. novembra održati u Briselu.

Na sastanku posvećenom evropskoj kulturnoj baštini, parlamentarci iz država članica Evropske unije i regiona Zapadnog Balkana, zajedno sa predstavnicima Evropske komisije, UNESCO-a i Vijeća Evrope, razgovarat će o evropskoj kulturi i identitetu, očuvanju i restauraciji spomenika evropske kulturne baštine, kao i o obrazovanju u svjetlu očuvanja evropske kulturne baštine.

Kako je predviđeno, tokom plenarne sesije parlamentarcima će se obratiti predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, predsjedavajuća Komiteta za kulturu i obrazovanje Evropskog parlamenta Petra Kammerevert i evropski komesar za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport Tibor Navracsics. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću