MENI
10.12.2018

Vijeće nacionalnih manjina BiH u službenoj posjeti Mađarskoj

Članovi Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, sa predsjedavajućim Vijeća Tihomirom Knežičekom na čelu, boravit će u službenoj posjeti državnom tijelu za nacionalne manjine i drugim tijelima sličnih nadležnosti i ovlaštenja u Mađarskoj, u periodu od 11. do 13. decembra 2018. godine.

Cilj posjete jeste ostvarivanje dobre saradnje među nacionalnim manjinama, promocija djelovanja Vijeća nacionalnih manjina BiH i unaprjeđenje položaja nacionalnih manjina BiH.

Previđeno je da se članovi Vijeća nacionalnih manjina BiH tokom boravka u Mađarskoj susretnu sa članovima Odbora za nacionalne manjine Parlamenta Mađarske i članovima drugih relevantnih odbora Parlamenta Mađarske.

Također, planirano je da se članovi Vijeća susretnu i sa predstavnicima nacionalnih manjina u Parlamentu Mađarske, prisustvuju plenarnoj sjednici, te razgovaraju sa predstavnicima organizacija i udruženja nacionalnih manjina koje djeluju u Mađarskoj.

Članovi Vijeća, prema programu posjete, razgovarat će i sa državnim sekretarom premijera Mađarske Milkósom Soltészom. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću