MENI
12.12.2018

Poslanik u Predstavničkom domu Damir Arnaut na sjednici Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut učestvovat će na sjednici Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE), koja će se 13. decembra održati u Parizu.

Arnaut će, u svojstvu izvjestioca, predstaviti prijedlog izvještaja na temu „Omogućavanje boljeg praćenja preporuka Evropskog komiteta za sprečavanje mučenja i neljudskog i ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja (CPT) – pojačana uloga PSVE i nacionalnih parlamenata“.

Očekuje se da Komitet usvoji Arnautov prijedlog izvještaja, kao i prijedlog rezolucije u vezi s tim izvještajem. Ovi dokumenti trebalo bi da se nađu na dnevnom redu januarskog zasjedanja PSVE u Strazburu.

Osim Arnautovog prijedloga izvještaja, na sjednici Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava PSVE u Parizu bit će razmatrano još nekoliko prijedloga izvještaja i rezolucija iz određenih pravnih oblasti u vezi sa zaštitom ljudskih prava. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću