MENI
17.4.2019

Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović razgovarao sa zamjenikom predsjednika Republike Turske

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom predsjednika Republike Turske Fuatom Oktayem.

U srdačnom i otvorenom razgovoru, gospodin Izetbegović zahvalio je visokom gostu na posjeti Bosni i Hercegovini i prisustvu „Sarajevo business forumu“, ocjenjujući da dolazak gospodina Oktaya i brojne delegacije turskih privrednika na najveći poslovni i investicioni događaj u BiH svjedoči o spremnosti Republike Turske da nastavi sa značajnim ulaganjima u našu zemlju i da sa BiH nastavi da gradi najbolje moguće političke i ekonomske odnose.

Tokom susreta razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i Republici Turskoj, te naglašena potreba da dvije prijateljske zemlje u narednom periodu nastave da unapređuju bilateralne odnose, posebno u svjetlu realizacije najavljenih velikih infrastrukturnih projekata. Ovom prilikom predsjedavajući Izetbegović posebno je naglasio značaj izgradnje autoputa Sarajevo-Beograd koji treba da poveže ova dva grada, ali i ostale gradove i regije od značaja za regionalnu saradnju Bosne i Hercegovine.

Zamjenik predsjednika Republike Turske Fuat Oktay prenio je predsjedavajućem Doma naroda PS BiH Bakiru Izetbegoviću posebne pozdrave predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, nakon čega je istaknuo da će njegova zemlja nastaviti da gradi prijateljske odnose sa BiH, kao i da će našoj zemlji pružati punu podršku na putu integracija u Evropsku uniju i NATO. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću