MENI
10.6.2019

Poslanik u Predstavničkom domu Nikola Lovrinović primio ambasadora Slovačke Republike u BiH i delegaciju veterana Vojske Slovačke iz sastava UNPROFOR-a

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović primio je danas ambasadora Slovačke Republike u BiH, NJ. E. Martina Kačoa i delegaciju veterana Vojske Slovačke iz sastava Inženjerijskog bataljona nekadašnjeg UNPROFOR-a, koji su učestvovali u obnovi infrastrukture u našoj zemlji.

Gosti iz Slovačke, koji su prije 25 godina učestvovali u izgradnji mosta Bijela u Salakovcu kod Mostara i drugih objekata na području Sarajeva, Visokog, Vareša i Zenice, izrazili su zadovoljstvo napretkom koji je postignut u Bosni i Hercegovini. Oni su pozvali političke strukture da rade na dodatnom unapređenju odnosa između Slovačke i Bosne i Hercegovine, za šta, kako je zajednički ocijenjeno na sastanku, ima mnogo prostora.

Poslanik Lovrinović upoznao je goste iz Slovačke sa rezultatima Proljetnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO), koje je prošle sedmice okončano u Bratislavi. Lovrinović je naglasio da države članice PSNATO-a smatraju da partnerstvo Alijanse sa BiH nema alternativu, te apostrofirao poziv PSNATO-a svim političkim subjektima u našoj zemlji da intenziviraju unutarnji dijalog s ciljem prevazilaženja političke krize i ubrzanja procesa euroatlantskih integracija BiH.

Tokom dvodnevne posjete našoj zemlji, gosti iz Slovačke obićit će infrastrukturne objekte koje su gradili tokom službovanja u Misiji UNPROFOR-a u BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću