MENI
16.9.2019.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović razgovarao sa veleposlanicom Savezne Republike Njemačke u BiH

"Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber.

Veleposlanica Uebber je ovu prigodu iskoristila i da predsjedatelju Izetbegoviću čestita na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA.

Tijekom razgovora naglašeni su dobri i dokazani prijateljski odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine te obostrana namjera da se ovi odnosi nastave jačati i u budućnosti. U nastavku razgovora je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji. Tom prigodom veleposlanica Uebber je kazala da službeni Berlin s interesovanjem prati situaciju u BiH i izrazila je nadu da će vlast biti formirana što prije. Ona je naglasila da će Njemačka nastaviti pružati potporu euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine uz potpuno uvažavanje njenog teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta.

Predsjedatelj Izetbegović je istaknuo da je u kontekstu formiranja vlasti potrebno u potpunosti poštovati ustavnopravni sustav Bosne i Hercegovine, te princip vladavine zakona.

Sugovornici su se složili da je bitno da se u Bosni i Hercegovini što prije okonča trenutni zastoj, te da se nastavi njen reformski i europski put". (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Bakira Izetbegovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću