MENI
24.1.2020.

Predsjedatelj Zastupničkog doma dr. Denis Zvizdić razgovarao sa veleposlanicom Kraljevine Švedske u BiH

"Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je sa veleposlanicom Kraljevine Švedske u BiH, Nj.E. gđom Johannom Stromquist.

Tijekom sastanka istaknuli su dobre i prijateljske odnose između dvaju zemalja i želju za unaprjeđenjem suradnje, posebno u oblastima inovacija, zdravstva, obrazovanja i ekonomije.

Predsjedatelj Zvizdić zahvalio se na svemu što je Švedska uradila za Bosnu i Hercegovinu. Rekao je da je u narednom razdoblju potrebno unaprijediti parlamentarnu suradnju dvaju zemalja i da na tome treba intenzivno raditi. Naglasio je da je bosanskohercegovačko iseljeništvo izuzetno važna za Švedsku i da je potrebno raditi na još intenzivnijem povezivanju kroz projekte. Istaknuo je da naši građani koji žive u Švedskoj trebaju da ostanu spona između dvaju zemalja.

Veleposlanica Stromquist rekla je da je važno da BiH napravi novi iskorak ka europskim integracijama i da će Švedska podržati taj put.

Predsjedatelj Zvizdić i veleposlanica Stromquist suglasili su se i o tome da je potrebno raditi na jačanju gospodarske suradnje, kao i na projektima koji će ojačati ideju malih i srednjih poduzeća i start-up biznisa." (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću