MENI
24.1.2020

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će na prvom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strazburu

Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo, zamjenice predsjedavajuće Delegacije Borjana Krišto i Snježana Novaković – Bursać, članica Delegacije Edita Đapo i zamjenski član Delegacije Saša Magazinović učestvovat će u radu prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje će se od 27. do 31. januara ove godine održati u Strazburu.

Članovi Delegacije PSBiH u PSVE učestvovat će u procesu izbora predsjednika i potpredsjednika PSVE, kao i u procesu imenovanja članova stalnih komiteta PSVE.

Tokom sedmodnevnog zimskog zasjedanja bit će obavljeno više debata iz oblasti vladavine prava, demokratije i zaštite ljudskih prava. Između ostalog, raspravljat će se o najnovijim dešavanjima u Libiji i na Bliskom istoku i posljedicama tih dešavanja za Evropu, o situaciji u Turskoj, kao i o funkcionisanju demokratskih institucija u Poljskoj.

U Strazburu će se raspravljati i o zaštiti slobode religije na radnom mjestu, o uspostavljanju minimalnih standarda s ciljem osiguravanja fer i slobodnih izbora, kao i o borbi protiv trgovine ljudskim organima i ćelijama.

Kako je najavljeno, članovima PSVE obratit će se predsjednica Gruzije Salome


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću