MENI
1.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović održao telefonski sastanak s ambasadorom Ruske Federacije u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Zvaničnici su razgovarali o mjerama i stanju u području suzbijanja koronavirusa, razmatrajući postojeće kapacitete u područjima privrede i zdravstva. Sada je ključno vrijeme, naglasili su, za preduzimanje sveobuhvatnih mjera koje će ograničiti negativno djelovanje krize koja pogađa zdravstvene, ekonomske i sigurnosne sisiteme. Također, istaknuli su potrebu hitne zaštite društveno ugroženih grupa, radnika i preduzeća kao i sveopću zaštitu građana BiH.

Analizirajući trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, utvrdili su da su za uspješno ovladavanje krizom politička saradnja i stabilnost ključne komponente te da se mora učiniti sve kako se trajanje krize ne bi prolongiralo.

Predsjedavajući Doma naroda PS BiH dr. Čović zahvalio se ambasadoru Ivancovu na podršci zvaničnicima Bosne i Hercegovine u suočavanju s vanrednom epidemiološkom krizom kao i na spremnosti pružanja pomoći Bosni i Hercegovini i zemljama u regiji zapadnog Balkana, potičući ekonomski oporavak i nadvladavanje pandemije koronavirusa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću