MENI
6.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović održao telefonski sastanak s ambasadoricom Republike Slovenije

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s ambasadoricom Republike Slovenije u BiH, Nj. E. Zoricom Bukinac.

Dužnosnici su razgovarali o stanju korona virusa s posebnim osvrtom na mjere koje su u Bosni i Hercegovini uvedene kako bi se suzbili negativni efekti pandemije u područjima zdravstva, privrede, obrazovanja i sigurnosti. Hitno jačanje zdravstvenih i ekonomskih kapaciteta, te mjere za zaštitu zdravlja stanovništva, naglasili su, prioriteti su zemalja širom svijeta.

Dužnosnici su također komentirali nedavne inicijative koje su iz Bosne i Hercegovine upućene čelnicima Evropske unije, naglašavajući duboku opredijeljenost BiH ka evropskom putu i evropskim partnerima.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović i ambasadorica Republike Slovenije u BiH Zorica Bukinac izrazili su zadovoljstvo pozitivnim bilateralnim odnosima, ističući rastući značaj međunarodne solidarnosti i saradnje u nadilaženju izazova globalne zdravstvene krize. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću