MENI
28.5.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma i članica Delegacije PSBiH u PSVE Borjana Krišto učestvovala na video – sastanku Komiteta za politička pitanja i demokratiju PSVE

"Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Borjana Krišto učestvovala je danas na video – sastanku Komiteta za politička pitanja i demokratiju PSVE.

Učesnici video – sastanka raspravljali su o funkcioniranju demokratskog sistema suočenog sa pandemijom koronavirusa (COVID 19). Također razgovarano je i o aktivnostima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kao i o izjavi izvjestilaca PSVE o borbi protiv fiskalne nepravde i radu OECD-a na oporezivanju digitalne ekonomije.

Članovi Komiteta za politička pitanja i demokratiju razmotrili su rezultate gruzijskog predsjedanja, kao i prioritete predstojećeg grčkog predsjedanja Vijećem Evrope.

Na video – sastanku učestvovali su i predsjednik PSVE Rik Daems, članovi Venecijanske komisije i drugi pravni eksperti iz oblasti ustavnog prava“. (saopćenje iz Kabineta zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjane Krišto)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću