MENI
28.5.2020

Rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH razgovaralo sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom za BiH

Članovi kolegija Doma naroda dr. Dragan Čović i dr. Nikola Špirić, te Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i dr. Denis Zvizdić razgovarali su danas sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom za BiH Johannom Sattlerom.

Tokom razgovora, ambasador Sattler izrazio je zadovoljstvo konstruktivnom ulogom koju Parlamentarna skupština BiH ima u procesu približavanju Evropskoj uniji. Istaknuo je da je vrlo bitno i u narednom periodu ostati fokusiran na rad na ključnim prioritetima koje zemlja treba da ispuni kako bi ostvarila napredak u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. Ambasador Sattler je sa članovima kolegija razgovarao i o prioritetima za koje se pretpostavlja da su ostvarivi u relativno kratkom roku i na kojima bi se moglo raditi i do predstojećih lokalnih izbora.

Članovi kolegija istaknuli su da su u radu na značajnom broju prioriteta već ostvareni ozbiljni pomaci. Tokom razgovora naglasili su da će u kapacitetu članova rukovodstava domova uložiti dodatan napor kako bi Parlamentarna skupština BiH dala puni doprinos realizaciji zadataka koji znače dodatni napredak na ostvarivanju kandidatskog statusa, te da će nastojati ostvariti konstruktivnu ulogu i kada se imaju u vidu obaveze koje stoje pred Vijećem ministara, drugim organima BiH kao i nižim nivoima vlasti. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću