MENI
30.6.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bakir Izetbegović razgovarao sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom

„Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović primio je mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

U razgovoru je naglašeno da je saradnju između crkava i religijskih zajednica i države neophodno razvijati u kontinuitetu uz međusobnu podršku i uvažavanje.

Mitropolit dabrobosanski iskoristio je priliku da gospodina Izetbegovića informiše o trenutnom stanju u vezi sa povratom imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) s posebnim naglaskom na zgradu bivše Bogoslovije u Sarajevu.

Izetbegović je istakao da je neophodno usvojiti potrebne odluke i legislativu kojom će se omogućiti povrat oduzete imovine svim vjerskim zajednicama u BiH, te da će on, u svojstvu predsjednika Stranke demokratske akcije i člana rukovodstva Doma naroda PSBiH, dati podršku usvajanju potrebnog zakona, kao i zakona kojim bi se regulirala statusna prava vjerskih službenika u vjerskim zajednicama BiH“. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Bakira Izetbegovića) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću