MENI
22.9.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, NJ. E. Hanija bin Abdullaha bin Mohammeda Mominaha.

Tokom sastanka sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi između dvije zemlje dobri i prijateljski i istaknuli da postoji veliki potencijal za produbljivanje i unapređenje saradnje, posebno na ekonomskom i investicionom planu.

Razgovaralo se i o unapređenju parlamentarne saradnje između dvije zemlje. S tim u vezi, dr. Zvizdić je rekao da parlamentarne grupe prijateljstva imaju dobru i razvijenu saradnju i da i dalje treba raditi na njenom unapređenju.

Dr. Zvizdić posebno je podvukao da postoji interes da se intenzivira saradnja u oblastima zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta i ponovio poziv predsjedniku Savjetodavnog vijeća Kraljevine Saudijske Arabije da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić zahvalio se ambasadoru Mominahu na trudu koji je uložio u unapređenje odnosa između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije i poželio mu uspjeh u budućem diplomatskom radu." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću