MENI
12.10.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović primio u oproštajnu posjetu amabasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, Nj. E. Hanija bin Abdullaha bin Mohammeda Mominaha.

Tokom susreta razgovarano je o dobroj saradnji između dvije zemlje, čemu je, kako je konstatirano, u značajnoj mjeri doprinio predani angažman ambasadora Mominaha. Sagovornici su pohvalili i veliki broj potpisanih bilateralnih sporazuma između dvije zemlje kojima je znatno unaprijeđena saradnja u različitim oblastima.

Zaključeno je da je narednom periodu potrebno raditi na jačanju ekonomske saradnje s posebnim naglaskom na turizmu, grani privrede u kojoj Bosna i Hercegovina ima velike potencijale.

Na kraju sastanka predsjedavajući Radmanović poželio je ambasadoru Mominahu uspješan nastavak diplomatske karijere." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću