MENI
20.10.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović održao sastanak s predsjednikom HKD „Napredak“ Nikolom Čičom

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović primio je u posjetu predsjednika HKD „Napredak“ Nikolu Čiču.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima najstarijeg hrvatskog kulturnog društva, koje već punih 118 godina promovira bogatu historiju, kulturu i tradiciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, te je jedan od ključnih stupova hrvatskog nacionalnog identiteta. Predsjednik Društva Nikola Čiča predočio je aktivnosti „Napretka“ koje, od svog osnivanja 1902. godine pa do danas, čini važnu poveznicu kulturnog i intelektualnog života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Dr. Čović pohvalio je izniman doprinos „Napretka“ u svim sferama hrvatskog nacionalnog i kulturnog bića, te aktivnosti i projekte koje odrađuju iz godine u godinu, osobito u sferi kulture, historijske baštine, kao i pomoć studentskoj i mladoj populaciji ljudi koji će nastaviti promovirati ciljeve „Napretka“, ali i biti vrijedni čuvari naše tradicije i hrvatskog identiteta.

Dr. Čović upoznao je Čiču i sa pripremnim aktivnostima Hrvatskog narodnog sabora (HNS), kao krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, oko obilježavanja 25. obljetnice potpisivanja Daytonskog – pariškog mirovnog sporazuma.

Na sastanku je dogovoreno i da će HKD „Napredak“ kao organizacija biti uključena u obilježavanje predstojeće godišnjice i dati svoj puni doprinos u prigodnom obilježavanju postizanja mira i nastanka današnje Bosne i Hercegovine. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića) 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću