MENI
23.10.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Nikola Špirić čestitao Ivici Dačiću izbor za predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić čestitao je danas gospodinu Ivici Dačiću izbor za predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije. Čestitku dr Špirića prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine predsjedniče,

Povodom Vašeg izbora za predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije, zadovoljstvo mi je da Vam, u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, uputim najiskrenije čestitke.

Dozvolite mi da istaknem da Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine i Narodna skupština Republike Srbije imaju veoma dobre odnose i sa zadovoljstvom očekujem unapređenje međuparlamentrne saradnje s ciljem promovisanja pitanja od zajedničkog interesa.

Našu saradnju smatram veoma značajnom za razvoj dobrosusjedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj naše dvije zemlje.

Gospodine predsjedniče,

Želim da Vam uputim poziv da posjetite Bosnu i Hercegovinu. Sastanak delegacija na najvišem nivou je uvijek prilika za nove inicijative i oblike saradnje koje parlamentaci dvije zemlje mogu da promovišu.

Koristim priliku, gospodine predsjedniče, da Vam još jedanput čestitam na izboru i zaželim dobro zdravlje i sreću“, kaže se u čestitki predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikole Špirića upućenoj predsjedniku Narodne skupštine Republike Srbije Ivici Dačiću. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću