MENI
24.11.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović primio u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović primio je u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Gholamreza Alimohammada Ghelickhana.

Sagovornici su ocijenili dobrim odnose dvije zemlje, istovremeno ističući mogućnost za dalje jačanje privredne saradnje. Komentirali su i trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, te stanje s virusom COVID-19.

Dr. Čović informisao je ambasadora o političkoj situaciji u pogledu lokalnih izbora i 25. godišnjici potpisivanja Dajtonskog sporazuma, ističući važnost stabilnog političkog dijaloga za cjelokupni napredak bh. društva. Osobito je istaknuo izmjene Izbornog zakona kojima će se u potpunosti zaštititi ravnopravnost konstitutivnih naroda BiH.

U vezi s euroatlantskim integracijama, govoreno je o dosadašnjim i predstojećim koracima. Dr. Čović je naglasio kako je članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji i NATO-u primarni vanjskopolitički cilj koji zahtijeva nove pomake i dijalog legitimnih dužnosnika.

Na kraju, saglasno je istaknuta opredijeljenost za dalji razvoj bilateralnih odnosa i privredne saradnje Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Iran. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću