MENI
24.11.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH Gholamreza Alimohammada Ghelichkhana i poželio mu uspješan rad i boravak u našoj zemlji.

Dr. Zvizdić istaknuo je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima između Irana i BiH i zahvalio se na pomoći Bosni i Hercegovini, koja je uvijek bila bezuslovna i prijateljska.

Tokom razgovora, sagovornici su izrazili nadu da će bitka sa pandemijom prouzrokovanom pojavom koronavirusa biti što je moguće brže dobijena. Sagovornici su se također saglasili da u oblastima ekonomije, privrede, turizma, kulture i obrazovanja postoji veliki prostor za unapređenje odnosa i da je u narednom periodu potrebno intenzivirati aktivnosti u tim segmentima. Naglašeno je da je potrebno unaprijediti saradnju privrednih komora kako bi se povećao obim trgovinske razmjene, te unaprijedilo investiranje Irana u Bosnu i Hercegovinu.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić i ambasador Ghelichkhan saglasili su se da je neophodno unaprijediti saradnju parlamenta dvije zemlje, kao i grupa prijateljstva BiH i Islamske Republike Iran.

Na kraju sastanka, dr. Zvizdić je ambasadoru Ghelichkhanu poželio uspjeh u diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću