MENI
24.11.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović razgovarao s ambasadoricom Kraljevine Švedske u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je danas ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH Johannu Strömquist.

Na početku susreta sagovornici su se usaglasili da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, te da u narednom periodu očekuju intenziviranje privrednih odnosa i bolju ekonomsku saradnju.

Dr. Čović je predstavio ambasadorici Strömquist aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, posebno u svjetlu održanih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, kao i tok kampanje za izbore u Gradu Mostaru. Tokom sastanka istaknute su i aktivnosti koje se provode pri rješavanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine u procesu približavanja Evropskoj uniji.

Ambasadorica Strömquist je potvrdila snažnu podršku Švedske procesu evropskih integracija BiH, najavljujući konkretnu pomoć pri provođenju reformi i aktivnosti s ciljem što skorijeg uključivanja BiH u Evropsku uniju.

Dr. Čović se zahvalio ambasadorici Strömquist za svu pruženu pomoć koju je Kraljevina Švedska pružila Bosni i Hercegovini. Zaželio joj je, također, uspješan nastavak ambasadorskog mandata, kao i nastavak dobre saradnje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću