MENI
24.11.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović održao sastanak s rezidentnom koordinatoricom UN u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija (UN) u Bosni i Hercegovini Ingrid Macdonald.

Prije obraćanja UN-u, zakazanog za 24. novembra 2020. godine, dr. Čović je s rezidentnom koordinatoricom Macdonald razgovarao o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini, euroatlantskom putu BiH, te podršci radu UN-a. Također, informisao je o stanju u borbi s virusom COVID-19.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Čović naglasio je važnost rada UN u Bosni i Hercegovini, ističući značaj snažne uloge UN-a, koji kontinuirano rade na promicanju i zaštiti mira i sigurnosti u svijetu. Naglasio je i nezanemariv doprinos Bosne i Hercegovine, koja aktivno učestvuje u mirovnim misijama UN-a.

Osobito u svjetlu 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, zvaničnici su naglasili važnost mira, stabilnosti i dijaloga, kao i nužnost izgradnje razvijene Bosne i Hercegovine, koja se nalazi na putu euroatlantskih integracija.

Ističući ulogu UN-a u stalnom promicanju saradnje i sigurnosti na globalnoj razini, zvaničnici su razgovarali i o Okviru za saradnju UN-a i BiH za period od 2021. do 2025. godine. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću