MENI
24.2.2021

Predsjedavajući Doma naroda dr. Nikola Špirić primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, Nj. E. Osamaha Al - Ahmadija.

Sagovornici su zajednički ocijenili da su bilateralni odnosi, naročito politički, dobri, ali i konstatovali da ekonomski odnosi, posebno kad je riječ o investicijama, ostavljaju veliki prostor za unapređenje.

U razgovoru je istaknuto da Bosna i Hercegovina bilježi suficit u trgovinskoj razmjeni sa Saudijskom Arabijom, ali da postoje i oblasti u kojima bi se mogla ostvariti veća trgovinska razmjena. To se, rečeno je, prvenstveno odnosi na poljoprivrednu i prehrambenu industriju, trgovinu robama široke potrošnje, razvoj eko i medicinskog turizma, namjensku industriju i druge oblasti.

Predsjedavajući Špirić izrazio je uvjerenje da će borba vlasti Kraljevine Saudijske Arabije sa pandemijom virusa korona (COVID-19) biti uspješna.

Na kraju nastupne posjete, dr. Špirić poželio je ambasadoru Al - Ahmadiju uspjeh u radu tokom diplomatske misije u BiH". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću