MENI
15.4.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, NJ. E. Osamaha Dakhela R. Alahmadija.

Zvaničnici su razgovarali o saradnji i odnosima između dvije države, o borbi s virusom korona (COVID-19), ali i o društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Dr. Čović je komentirao aktuelnu situaciju u BiH, te istaknuo kao prioritetne izmjene Izbornog zakona BiH, kojima će se, kako je ocijenio, otkloniti postojeća diskriminacija, te osigurati potpuna jednakopravnost konstitutivnih naroda kao i svih drugih koji se ne izjašnjavaju pripadnicima jednoga od tri konstitutivna naroda u BiH. Kazao je kako je to nužno i za unutarnju stabilizaciju, ali i za sljedeći iskorak na evropskom putu, koji je opredijeljenost stanovnika Bosne i Hercegovine.

Zvaničnici su istaknuli i želju za kontinuiranim poboljšanjem buduće saradnje između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije, osobito u području turizma, investiranja, te rasta i razvoja". (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću