MENI
28.2.2017

Rukovodstvo Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH u posjeti Parlamentu Italije

Predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Predrag Kožul i zamjenici predsjedavajućeg  Salko Sokolović i Nenad Lalić boravit će 2. i 3. marta ove godine u posjeti Parlamentu Italije.

Predviđeno je da članovi Komisije razgovaraju o budžetskim procedurama sa šeficom Ureda za budžet Parlamenta Italije Paolom Bonacci. Članovi Komisije susrest će se i sa funkcionerima Ureda za istraživanje i analizu i upoznati se sa procesom parlamentarnog odlučivanja u italijanskom Parlamentu.

Najavljeno je i da će delegacija PSBiH razgovarati sa šeficom Ureda za odnose sa Evropskom unijom (EU) Paolom Viscom i sekretarom Komisije za finansije Parlamenta Italije o budžetskim procedurama u zemljama EU.

Planirano je, također, da se članovi Komisije za finansije i budžet Predstavničkog  doma PSBiH susretnu i sa predsjednikom Komisije za finansije Parlamenta Italije Francescom Bocciaom i njegovim zamjenikom Roccom Palezeom, kao i sa članicom Komisije za politiku EU Marinom Berlingheri i poslanicom Parlamenta Italije Tamarom Blazinom. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću