MENI
5.4.2017

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić učestvuje na 20. Euroazijskom ekonomskom samitu u Istanbulu

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić učestvuje na 20. Euroazijskom ekonomskom samitu, prestižnom međunarodnom skupu političkih lidera, ekonomskih eksperata i investitora koji je danas, u organizaciji Fondacije Marmara, počeo u Istanbulu.

Na Euroazijskom ekonomskom samitu, na kome našu zemlju, osim gospodina Softića, predstavljaju i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, raspravljat će se o izazovima i problemima s kojima se suočava Evropska unija (EU), posebno u svjetlu aktuelne migracione krize i izlaska Velike Britanije iz EU.

Tokom skupa, kome prisustvuju brojni aktuelni i bivši šefovi država i vlada iz zemalja EU, regiona Zapadnog Balkana, Bliskog Istoka, Kavkaza, centralne Azije, dalekog Istoka i Afrike, bit će riječi i o rastućim prijetnjama terorizma, prisilnih migracija i o drugim problemima koji utječu na globalnu ekonomsku situaciju. (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću