MENI
6.4.2017

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović na 15. Konferenciji predsjednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović učestvovat će u radu 15. Konferencije predsjednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative koja se održava sutra, 7. aprila u grčkom gradu Ioannina.   

“Plavi rast u Jadransko-jonskoj makroregiji: potrebe i mogućnosti” i “Značaj parlamentarne dimenzije jadransko-jonske inicijative” osnovne su teme o kojima će raspravljati predstavnici parlamenata osam zemalja članica Jadransko – jonske inicijative.

Učesnicima skupa predsjednicima ili potpredsjednicima parlamenata Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Crne Gore, Srbije i Slovenije, u ime domaćina, obratit će se predsjednik Parlamenta Grčke Nikolaos Voutsis.

Predviđeno je da rad Konferencije bude okončan usvajanjem zajedničke izjave predsjednika parlamenata Jadransko – jonske inicijative.

Inače, Bosna i Hercegovina članica je ove inicijative od osnivanja ove regionalne organizacije u maju 2000. godine(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću