MENI
25.5.2017

Održana 31. sjednica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije

Na 31. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, sa tri usvojena amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je dala pozitivno mišljenje i predložila Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju:

  • Ugovora o zajmu (Projekt Koridor Vc - nastavak) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj;
  • Ugovora o zajmu (Luka Brčko) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj;
  • Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj saradnji u 2013. godini;
  • Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Usvojen je Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2016. godini.

Podržana je i upućena Domu na izjašnjavanje Rang - lista kandidata za člana Upravnog odbora Javnog radio – televizijskog servisa BiH iz reda ostalih.

Usvojen je Izvještaj s parlamentarne konferencije o borbi protiv međunarodnog terorizma, koja je održana u Sankt Peterburgu 27. i 28. marta 2017. godine.

Primljena je k znanju Inicijativa Društva Crvenog krsta/križa BiH za izmjene i dopune Prednacrta Odluke o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih dažbina. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću