MENI
24.7.2017

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović primio u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Finske za BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Finske za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Zagrebu Tima Rajakangasa.

Jačanje bilateralnih, a u okviru njih i parlamentarnih odnosa bila je osnovna tema razgovora u kojima je naglašeno da dvije prijateljske zemlje trebaju uložiti dodatne napore da se veze intenziviraju. Razgovarajući o odnosima dvije zemlje, sagovornici su istaknuli da se ta saradnja treba proširiti i na ekonomsku, kulturnu i sve druge oblasti.

Tokom susreta predsjedavajući Džaferović upoznao je gosta i s aktuelnim stanjem i značajnim napretkom napravljenim u procesu evropskih integracija. S tim u vezi ambasador Rajakangas naglasio je da njegova zemlja podržava prijem naše i zemalja Zapadnog Balkana u evropsku porodicu, te dodao da Finska želi i može pomoći kroz implementaciju projekata u različitim oblastima s ciljem ubrzanja evropskog puta Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Džaferović zahvalio se ambasadoru Finske za svu podršku koju je njegova zemlja pružila Bosni i Hercegovini, naročito za pruženu pomoć nakon poplava koje su zadesile našu zemlju.

Sveukupnim odnosima Bosne i Hercegovine i Finske svakako će doprinijeti i susreti zvaničnika na najvišem nivou, kazao je predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović, koji je uputio poziv predsjednici finskog parlamenta da posjeti Bosnu i Hercegovinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću