MENI
25.7.2017

Započeta 50. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma

Na započetoj 50. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržani su, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanica Maja Gasal – Vražalica.

Utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o ministarstvima i drugim tijelima BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je donijela zaključak da od Kolegija Doma zatraži produženje roka od 30 dana za dostavu izvještaja o Prijedlogu zakona o parlamentarnom nadzoru u drugoj fazi, čiji je predlagač Privremena zajednička komisija oba doma PSBiH za pripremu i upućivanje u parlamentarnu proceduru Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru.

Za narednu sjednicu, zbog neprisustva predlagača Denisa Bećirovića, odgođena je rasprava o usklađenosti s Ustavom i pravnim sistemom BiH i o načelima Prijedloga zakona o dopuni Izbornog zakona BiH i Prijedloga zakona o dopunama Krivičnog  zakona BiH.

Nije usvojen Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu.

Zbog nepostojanja poslovničkih uvjeta za njeno okončanje, 50. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma prekinuta je kod 9. tačke dnevnog reda. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću