MENI
27.10.2017

Zamjenici predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarali sa premijerom Vlade Bugarske

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreli su se danas sa premijerom Republike Bugarske Boykom Borissovim, koji boravi u službenoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

U otvorenom i srdačnom razgovoru istaknuto je da BiH i Bugarska ostvaruju vrlo dobru saradnju na političkom planu ali da treba raditi više kako bi se pospješila robna razmjena između dvije zemlje. Danas je također naglašena potreba da intenzivnije sarađuju parlamenti dvije prijateljske zemlje pri čemu je pozdravljen skori dolazak predsjednika Parlamenta Bugarske u zvaničnu radnu posjetu našoj zemlji.

Premijer Borissov istaknuo je opredijeljenje da Bugarska zdušno podržava euroatlantski put Bosne i Hercegovine, pri čemu se saglasio sa procjenom da su usvajanje principa i standarda Evropske unije i potom ulazak u njeno članstvo najbolji stabilizirajući faktor za Bosni i Hercegovinu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću