MENI
16.11.2017

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao s ambasadoricom Švicarske u našoj zemlji

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se s ambasadoricom Švicarske u našoj zemlji Andreom Rauber Saxer.

U razgovoru je konstatirano da su odnosi BiH i Švicarske vrlo dobri kako u političkoj tako i u svim drugim sferama ali da svakako ima prostora da se oni dodatno unaprijede. Ovom prilikom ambasadorica Rauber Saxer predstavila je osnovne oblasti na koje se bazirala četverogodišnja Strategija saradnje Švicarske u BiH koji je za period od 2017. do 2020. godine izradila Švicarska agencija za razvoj i saradnju.

Zamjenik predsjedavajuće Džaferović izrazio je zadovoljstvo što je Strategijom akcenat stavljen na jačanje demokratske uprave, usluga lokalnih zajednica i pravde, zatim oblast zdravstva, ekonomije i zapošljavanja te sferu migracijskog partnerstva. Istovremeno, on je izrazio zahvalnost Švicarskoj za napore koje ova prijateljska zemlja čini i namjerava činiti kako bi pospješila sveukupni razvoj Bosne i Hercegovine.

Ambasadorica Švicarske danas se interesirala i za Džaferovićevo viđenje aktuelnog trenutka Bosne i Hercegovine. Zajednički je izražena nada da će biti smanjene predizborne tenzije i negativna retorika koje ne samo da ometaju reformske procese nego i vrlo destimulativno djeluju na interes stranih pa i švicarskih investitora za ulazak na bosanskohercegovačko tržište. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću