MENI
18.4.2018

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto razgovarala s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH i ambasadoricom Arapske Republike Egipat u BiH

"Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto razgovarala je s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH NJ.E. Hani Abdullah Mominah i ambasadoricom Arapske Republike Egipat u BiH NJ.E. Hala Bishlawy.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji, posebno s aspekta sigurnosnih izazova.

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto je naglasila da je terorizam velika opasnost ne samo za BiH nego i cijeli svijet te da je borba protiv terorizma i sigurnost svake zemlje prioritet, jer bez sigurnosti nema ni stabilnosti ni napretka u zemlji.

Sagovornici su se složili kako su odnosi između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije kao i odnosi između BiH i Arapske Republike Egipat prijateljski i dobri te da svakako postoje objektivne mogućnosti i potencijal da se ti odnosi dodatno unaprijede" saopćeno je iz Kabineta zamjenice predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću