MENI
20.11.2018.

Чланови Делегације ПСБиХ у ПСНАТО-а Никола Ловриновић и Асим Сарајлић разговарали са предсједавајућом ПСНАТО-а

Предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у Парламентарној скупштини НАТО-а (ПСНАТО) Никола Ловриновић и члан Делегације Асим Сарајлић разговарали су, на маргинама 64. годишњег засједања ПСНАТО-а у канадском граду Halifaksu, са новоизабраном предсједавајућом ПСНАТО-а Madelene Moon.

Госпођа Moon, која је чланица Делегације Парламента Уједињеног краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у ПСНАТО-а, исказала је у разговору са Ловриновићем и Сарајлићем снажну подршку Босни и Херцеговини и њеним грађанима у настојањима да се убрза европски и евроатлантски пут.

Свјесна тешкоћа које прате актуелно стање политичких односа у Босни и Херцеговини, госпођа Моон позвала је политичке лидере на, како је рекла, дијалог и храброст у предузимању корака који ће додатно стабилизовати економску ситуацију, те отворити простор за боље међусобно разумијевање.

Госпођа Moon, која је у прољеће ове године посјетила Босну и Херцеговину и цијели регион, позвала је и на јачање билатералне и регионалне сарадње земаља Западног Балкана. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу