MENI
23.11.2018.

Predsjedatelj Doma naroda Safet Softić i zastupnik Mirsdad Isaković razgovarali sa zamjenikom predsjednika Parlamenta Indonezije

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić i zastupnik u Zastupničkom domu i član Skupine prijateljstva PSBiH za Aziju Mirsad Isaković razgovarali su u Sarajevu s izaslanstvоm Parlamenta Indonezije, koje je danas doputovalo u višednevni posjet našoj zemlji.

U srdačnom dijalogu gosti iz Indonezije, predvođeni zamjenikom predsjednika Parlamenta Indonezije Ahmadom Muzanijem, naglasili su da ovaj posjet predstavlja potvrdu dugogodišnjih prijateljskih odnosa dvaju zemalja, te izrazili nadu da će susreti sa dužnosnicima PSBiH unaprijediti te odnose, posebno na ekonomskom planu.

Parlamentarci iz Indonezije apostrofirali su potrebu uspostavljanja bezviznog režima između dvaju država, što bi, kako su rekli, doprinijelo intenziviranju ekonomske suradnje, koja u ovom trenutku postoji u oblastima namjenske industrije, poljoprivrede i turizma.

Izražavajući sućut zbog žrtava nedavnih prirodnih katastrofa koje su pogodile Indoneziju, predsjedatelj Softić zahvalio se indonežanskim parlamentarcima na pomoći koju je njihova zemlja pružala Bosni i Hercegovini.

Zastupnik Isaković naglasio je da postoji mnogo prostora za unaprjeđenje ekonomske suradnje između Bosne i Hercegovine i Indonezije, te pozvao investitore iz te prijateljske zemlje da ulažu u izgradnju infrastrukture u našoj zemlji, posebno u nastavak gradnje auto – puteva i željezničke mreže.

Zajednički je zaključeno da dvije zemlje trebaju okončati razgovore i potpisati Sporazum o trgovinskoj suradnji, kao i niz drugih međudržavnih sporazuma koji bi doprinijeli daljnjem razvitku političkih i ekonomskih odnosa Indonezije i BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću