MENI
21.2.2019.

Predsjedateljica Zastupničkog doma Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda Bariša Čolak sudjeluju na 18. zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a.

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Bariša Čolak sudjeluju na 18. zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PSOESS) koje se održava u Beču.

Uoči zasjedanja održan je sastanak Skupine za potporu Putu svile PSOESS-a, na kojem je prezentiran novi projekt željezničkog povezivanja Azije i Europe. Tijekom izlaganja i rasprave razmatrani su potencijalni željeznički pravci, kao i ekonomske koristi ovakvog projekta zbog smanjenja vremena i troška transporta.

Tijekom prvog dana zasjedanja Parlamentarne skupštine OESS-a sudionicima se obratio predsjednik Nacionalnog vijeća Austrije Wolfgang Sobotka, predsjednik PSOESS-a George Tsereteli, te predsjedatelj OESS-a i ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak. Na sjednici se raspravljalo o sigurnosnim izazovima s kojima se susreću zemlje regije, sprečavanju potencijalnih konflikta, situaciji u Ukrajini, slobodi medija, te jačanju međusobnog dijaloga i suradnje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću