MENI
22.2.2019.

Zamjenik predsjedateljice Zastupničkog doma Nebojša Radmanović razgovarao sa izaslanstvom Republike Slovenije

Zamjenik predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović primio je danas izaslanstvo Republike Slovenije, koje su predvodili zastupnik u Državnom zboru Republike Slovenije i predsjednik parlamentarne Skupine prijateljstva sa Bosnom i Hercegovinom Marko Koprivc i državni tajnik Ministarstva za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije Martina Vuk.

Gospodin Radmanović tijekom sastanka istaknuo je važnost međuparlamentarne suradnje između dvije zemlje, naglasivši da je ta suradnja i do sada bila dobra, ali da uvijek ima prostora za njeno daljnje jačanje i unapređenje.

Gospođa Vuk iskoristila je prigodu da Radmanovića upozna sa aktivnostima koje Ministarstvo za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije provodi u BiH, posebno u dijelu koji se odnosi na rad sa pripadnicima slovenačke manjine i njihovog učenja slovenačkog jezika. S tim u svezi, upozoreno je i na manje probleme s kojima se to Ministarstvo, realizirajući pomenute aktivnosti, suočava u Bosni i Hercegovini.

Sastanku je nazočila i veleposlanica Republike Slovenije u BiH Zorica Bukinac. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću