MENI
22.3.2019

Članovi Vijeća nacionalnih manjina BiH posjetili Opštinu Prnjavor

Članovi Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, s predsjedavajućim Vijeća Andrijom Svatokom na čelu, posjetili su Savez nacionalnih manjina opštine Prnjavor.

Tokom posjete razgovaralo se o položaju nacionalnih manjina, kako na području opštine Prnjavor i Republike Srpske tako i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Voditelj Kancelarije za nacionalne manjine opštine Prnjavor Tomislav Durtka održao je kratku prezentaciju o istoriji nacionalnih manjina na području opštine Prnjavor, naglasivši da je ona duga i da u opštini Prnjavor živi najveći broj pripadnika nacionalnih manjina na prostoru BiH, te je zbog te činjenice ova opština već decenijama poznata i pod nadimkom „mala Evropa“.

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover upoznao je prisutne sa trenutnim aktivnostima, realiziranim projektima i budućim planovima  Saveza, te naglasio postojanje dobre saradnje Saveza sa lokalnom zajednicom Prnjavor.

Članove Vijeća, tokom ove posjete, primili su načelnik Opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić koji su zaželjeli dobrodošlicu članovima Vijeća i zahvalili im se što su odlučili da posjete i Opštinu Prnjavor. Kako su istaknuli, ova komuna ulaže maksimalne napore da svi građani, uključujući i nacionalne manjine, na cijelom prostoru opštine imaju ista prava i osjećaju se ravnopravno. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću