MENI
3.7.2019

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto na konferenciji Parlamentarne skupštine Mediterana o alternativnim tržištima kapitala i ekonomskom rastu u regionu

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto učestvovat će na konferenciji Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) o alternativnim tržištima i ekonomskom rastu u regionu Mediterana, koja će se 4. i 5. jula održati u italijanskom gradu Milanu.

Tokom konferencije, na kojoj će učestvovati predstavnici parlamenata iz 26 država članica PAM-a, bit će razmotrene različite mogućnosti investiranja u privredu regiona s ciljem snažnijeg privrednog razvoja mediteranskog područja.

Tokom konferencije bit će prezentiran i projekat PAM-a o novoosnovanim malim i srednjim preduzećima i alternativnim tržištima kapitala.

Drugog dana konferencije bit će održan i panel o trgovini i investicijama u regionu Mediterana, tokom kojeg će se razgovarati o olakšavanju zakonodavnih i regulatornih okvira za investitore u državama članicama PAM-a. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću