MENI
4.12.2019.

Предсједавајући клубова хрватског и бошњачког народа у Дому народа Лидија Брадара и Асим Сарајлић учествовали у Бриселу на састанку чланова AFET-а са делегацијама државних парламената

Предсједавајућа Клуба хрватског народа у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Лидија Брадара и предсједавајући Клуба бошњачког народа у Дому народа ПСБиХ Асим Сарајлић учествовали су данас у Бриселу на састанку чланова Одбора за спољне послове Европског парламента (AFET) са делегацијама парламената држава чланица Европске уније (ЕУ) и земаља западног Балкана.

Учесницима састанка обратио се високи представник ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Josep Borrell, који је у свом говору пружио пуну подршку европској перспективи и наставку процеса проширења ЕУ на земље западног Балкана.

Према ријечима Borrella, западном Балкану не може се ускратити европска перспектива, будући да, како је рекао, мир и безбједност у овом региону истовремено значе и мир и безбједност у ЕУ. С тим у вези, Borrell је нагласио да је ЕУ једина која земљама западног Балкана може понудити рјешења за одрживи развој и просперитет у будућности. Високи представник ЕУ за спољне послове и безбједносну политику парламентарцима из земаља западног Балкана поручио је да не буду разочарани најновијим дешавањима унутар ЕУ у вези са процесом проширења, те да наставе са провођењем реформи и испуњaвањем услова за пуноправно чланство у ЕУ.

Током дводневног боравка у Бриселу, предсједавајући клубова хрватског и бошњачког народа у Дому народа ПСБиХ Лидија Брадара и Асим Сарајлић учествовали су и у раду округлог стола на високом нивоу о процесу европских интеграција западног Балкана, са којег су највиши европски званичници такође упутили јасну поруку да врата интеграција за БиХ и све земље овог региона остају отворена. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу