MENI
23.1.2020.

Конституисане делегације Парламентарне скупштине БИХ у међународним организацијама

Избором предсједавајућих и замјеника предсједавајућих, данас су конституисане делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у међународним организацијама. 

За предсједавајућу Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) изабрана је Алма Чоло, а за замјенице предсједавајуће изабране су Борјана Кришто и Сњежана Новаковић - Бурсаћ. Чланови Делегације ПСБиХ у ПССЕ су Младен Босић и Едита Ђапо. Замјенски чланови Делегације ПСБиХ у ПССЕ су Амир Фазлић, Сања Вулић, Марина Пендеш, Саша Магазиновић и Златан Бегић.

За предсједавајућег Делегације ПСБиХ у Интерпарламентарној унији (ИПУ) изабран је Сафет Софтић, а за замјенике предсједавајућег изабрани су Никола Шпирић и Предраг Кожул. Чланови ове Делегације су и Ненад Нешић, Мирко Шаровић, Нада Младина, Предраг Којовић и Бранислав Бореновић. 

Предсједавајући Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Организације за европску безбједност и сарадњу (ПСОЕБС) је Драган Човић. За замјенике предсједавајућег изабрани су Халид Гењац и Душанка Мајкић.

За предсједавајућег Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Сјеверноатлантског савеза (ПСНАТО) изабран је Асим Сарајлић. За замјенике предсједавајућег изабрани су Никола Ловриновић и Обрен Петровић.

За предсједавајућег Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Централноевропске иницијативе (ЦЕИ) изабран је Лазар Продановић. За замјенике предсједавајућег изабрани су Шемсудин Дедић и Јаков Галић.

Предсједавајући Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Медитерана (ПСМ) је Шемсудин Мехмедовић. За замјенике предсједавајућег изабрани су Даријана Филиповић и Средоје Новић.

За предсједавајућег Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Уније за Медитеран (ПСУзМ) изабран је Драган Богданић, а за замјеника Џенан Ђонлагић.

Бариша Чолак изабран је за предсједавајућег Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у Југоисточној Европи (ПССЕЕЦП). За замјенике предсједавајућег изабрани су Љубица Миљановић и Един Мушић. Чланови ове Делегације су и Мирјана Маринковић – Лепић и Аида Баручија. Замјенски чланови Делегације ПСБиХ у ПССЕЕЦП су Мира Пекић, Мирсад Кукић, Зукан Хелез, Ненад Стевандић и Јасмин Емрић. 

У Делегацију ПСБиХ у Парламентарној скупштини Франкофоније (ПСФ) именован је посланик Адил Османовић. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу