MENI
24.1.2020.

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH sudjelovat će na prvom dijelu redovitog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u Strasbourgu

Predsjedateljica Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Alma Čolo, zamjenice predsjedateljice Izaslanstva Borjana Krišto i Snježana Novaković – Bursać, članica Izaslanstva Edita Đapo i zamjenski član Izaslanstva Saša Magazinović sudjelovat će u radu prvog dijela redovitog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje će se od 27. do 31. siječnja ove godine održati u Strasbourgu.

Članovi Izaslanstva PSBiH u PSVE sudjelovat će u procesu izbora predsjednika i potpredsjednika PSVE, kao i u procesu imenovanja članova stalnih odbora PSVE.

Tijekom sedmodnevnog zimskog zasjedanja bit će obavljeno više debata iz oblasti vladavine prava, demokracije i zaštite ljudskih prava. Između ostalog, raspravljat će se o najnovijim zbivanjima u Libiji i na Bliskom istoku i posljedicama tih zbivanja za Europu, o situaciji u Turskoj, kao i o funkcioniranju demokratskih institucija u Poljskoj.

U Strasbourgu će se raspravljati i o zaštiti slobode religije na radnom mjestu, o uspostavljanju minimalnih standarda s ciljem osiguravanja fer i slobodnih izbora, kao i o borbi protiv trgovine ljudskim organima i ćelijama.

Kako je najavljeno, članovima PSVE obratit će se predsjednica Gruzije Salome Zourabichvili i predsjednik Republike Moldavije Igor Dodon. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću