MENI
24.1.2020.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ учествоваће на првом дијелу редовног годишњег засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе у Стразбуру

Предсједавајућа Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) Алма Чоло, замјенице предсједавајуће Делегације Борјана Кришто и Сњежана Новаковић – Бурсаћ, чланица Делегације Едита Ђапо и замјенски члан Делегације Саша Магазиновић учествоваће у раду првог дијела редовног годишњег засједања ПССЕ, које ће се од 27. до 31. јануара ове године одржати у Стразбуру.

Чланови Делегације ПСБиХ у ПССЕ учествоваће у процесу избора предсједника и потпредсједника ПССЕ, као и у процесу именовања чланова сталних комитета ПССЕ.

Током седмодневног зимског засједања биће обављено више дебата из области владавине права, демократије и заштите људских права. Између осталог, расправљаће се о најновијим дешавањима у Либији и на Блиском истоку и посљедицама тих дешавања за Европу, о ситуацији у Турској, као и о функционисању демократских институција у Пољској.

У Стразбуру ће се расправљати и о заштити слободе религије на радном мјесту, о успостављању минималних стандарда с циљем обезбјеђивања фер и слободних избора, као и о борби против трговине људским органима и ћелијама.

Како је најављено, члановима ПССЕ обратиће се предсједница Грузије Salome Zourabichvili и предсједник Републике Молдавије Igor Dodon. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу