MENI
6.4.2020

Obraćanje Nebojše Radmanovića povodom preuzimanja dužnosti predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, povodom preuzimanja te dužnosti, obratio se svim poslanicima Predstavničkog doma i javnosti u Bosni i Hercegovini. Obraćanje predsjedavajućeg Radmanovića prenosimo u cjelosti:

„Poštovane kolege poslanici,

Dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i  Hercegovine preuzimam u teškom vremenu, u trenutku kada se cijela zemlja i svi naši građani suočavaju sa pandemijom korona virusa, virusom koji ulazi u naše kuće, napada zdravlje i ugrožava živote naših porodica, rodbine, prijatelja, komšija i poznanika.

Želim da uputim čestitke i najbolje želje onima koji su u svakodnevnoj, direktnoj i neposrednoj borbi za zdravlje i živote naših ljudi, našim ljekarima i medicinskom osoblju, kao i onima koji su svakodnevno izloženi virusu u nastojanju da osiguraju normalan život građana ove zemlje. Čestitam i članovima kriznih štabova vlasti na svim nivoima, čvrsto uvjeren da rade dobar posao i da mjere koje preduzimaju daju dobre rezultate.

Svim tim ljudima treba podrška i pomoć vlasti na svim nivoima. Zato smatram da je neophodno da prestanemo sa političkim nadmetanjima dok traje bitka za život. Vrijeme je za koordinaciju i zajednički rad vlasti na svim nivoima kako bismo pobijedili ovu globalnu pošast.

Obavještavam vas da su članovi Kolegija Predstavničkog doma u stalnom kontaktu, u nastojanju da pronađu rješenje za organizaciju sjednica Doma, uzimajući u obzir sva ograničenja, mjere i odluke kriznih štabova. O našim odlukama i rješenjima s ciljem da Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH omogućimo da, na siguran način, ispunjava svoju ustavnu ulogu, bit ćete blagovremeno obaviješteni.

Uz poruku da ostanete kod svojih kuća, svima želim prije svega dobro zdravlje, a onima među nama, kojima je potvrđeno da su pozitivni na Covid - 19, upućujem najveću moguću podršku i želje za brzo ozdravljenje.” (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću